Taivaallinen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tän tomaattikeiton kulmakivet on ehdottomasti tuoreet vihannekset!! Tomaattimurska suoraan tölkistä ja kuivattu basilika ei vedä läheskään vertoja tuoreille. Tämä ohje on taatusti sellainen, mitä sun kannattaa kokeilla!! Ja hei, jos sä et tykkää vuohenjuustosta, voit korvata sen 2dl ruokakermaa ja parilla ruokalusikallisella aurinkokuivattutomaattituorenjuustoa. Näin saat tavallisen tomaattikeiton.
Tomaattivuohenjuustokeitto
- 1kg tuoreita tomaatteja
- 200g miniluumitomaatteja
- 2 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 0.5dl oliiviöljyä
- 1rkl sokeria
- 1tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 5dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 4 basilikanvartta (tuoreita)
- 100g vuohenjuustoa

Valmistusohje
Lorauta n. puoli desiä oliiviöljyä kauttaaltaan vihannesten ja sipulien päälle. Ripottele vielä mausteet ja laita vihannekset uuniin paahtumaan 45 minuutin ajaksi.
Ota kuitenkin 30 minuutin kohdalla valkosipulinkynnet pois uunista ja anna muiden jäädä vielä paahtumaan.
Laita kattilaan 5dl vettä sekä valmista kanaliemi. Kaada paahdetut tomaatit, porkkana ja sipulit kanaliemeen sekä kuori valkosipulinkynnet ja heitä ne kattilaan. Laita joukkoon 4 basilikanvartta ja anna seoksen keittyä 30 minuuttia.
Kun seos on teketynyt tarpeeksi, lisää vuohenjuusto ja surrauta seos tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.
Nam, keitto on valmis! Tarjoilin keiton "grilled cheese" -tyyppisten voileipien kanssa ja oli kyllä uskomattoman taivaallista!!