Nuudeli-katkarapusalaatti

Mä tilasin joskus lounaaksi Picnicistä katkarapusalaattia ja sain aika kivan nuudelipohjaisen salaatin kotiovelleni. Nuudelisalaatteja oon nähnyt myös paljon palvelutiskeillä ruokakaupoissa ja mietin, et tämmönen ois kyllä kiva tehdä ihan itse. Noh, lähin sit kehittelemään kyseistä ohjetta ja sain aikaan aika hyvän!
Tää syödään kylmänä, joten se sopii loistavasti kiireiseksi lounaaksi.
Nuudeli-katkarapusalaatti
- 100g nuudeleita
- 2 rkl Sweet chili -kastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl riisiviinietikkaa
- Katkarapuja (kourallinen)
- 3 rkl suolapähkinöitä
- Salaattisekoitus (sellainen, mistä löytyy esim. porkkanaa, punaista kaalia tai kiinankaalia ja salaattia. Tähän voi kyllä valita muutenkin mieleisen pussin)
- Kevätsipulia
+seesaminsiemeniä halutessa
Valmistusohje
Kypsennä nuudelit kiehuvassa vedessä ja sulata katkaravut. Tee kastike. Sekoita soija, seesamiöljy, riisiviinietikka ja sweet chili kastike. Sekoita kulhossa kypsennetty nuudeli, katkaravut, kastike ja lopuksi kastike. Laita joukkoon halutessa suolapähkinöitä ja seesaminsiemeniä sekä tuoretta kevätsipulia. Voit myös lisätä makusi mukaan soijaa.