Savuporovoileipäkakku

03.11.2020

Tässä se nyt tulee! Maailman paras voileipäkakku, vaikka itse sanonkin. Mun lempikakku on ihan aina ollut lohivoileipäkakku, sillä mä rakastan suolaisia ruokia ja mä rakastan lohta. Viime vuosina, mä oon tehnyt aivan todella monta lohivoileipäkakkua, joten nyt mä halusin kokeilla jotain uutta. Ja se joku uusi oli tämä, savuporovoileipäkakku!

Mä sain tän idean itseasiassa uuniperunoista. Me siis tehtiin uuniperunoita sunnuntai-iltana ruuaksi ja mä halusin tehdä useamman täytteen niille, joista sitten voi valita. Mulla kävi mielessä savuporotäyte, mutta en sitä sitten toteuttanut ja se jäi jotenkin kaivelemaan mua. Mun miehen synttärit oli tulossa ja mä pähkäilin, että mitähän sitä hälle tekis. Siinä samalla tän kakun ohje vaan pongahti mun päähän! Kävin katselemassa paljon  savuporovoileipäkakkujen ohjeita, mutta ne ei ollut oikeen sitä, mitä mä olin ajatellut. Päätin siis pidättäytyä ihan omassa ideassa.



Tää kakku on aivan uskomattoman maukas, täyteläinen ja samalla hyvin kevyt ja raikas. Kakku ei loppupeleissä tullut edes kovinkaan kalliiksi. Mä aion todellakin tehdä tätä seuraaviin juhliin ja mä toivon, että tää löytyy myös tulevaisuudessa monien muiden juhlapöydistä! Tämä on ehdottomasti paras voileipäkakku, jonka mä olen koskaan tehnyt.

Mä laitan tähän myös videon tän voileipäkakun tekemisestä, josta te näette pikakelauksella tän ohjeen vaiheet. Voileipäkakku on loppupeleissä hyvin yksinkertainen tehdä ja tääkin onnistui täydellisesti ihan ensimmäisellä yrittämällä. Kakku jonka tein on tietenkin gluteeniton, eli jos haluat kakusta ihan tavallisen, niin vaihda vain leivät esimerkiksi venhäiseen paahtoleipään ja ruisleipään. Tässä ohjeessa käytin semperin gluteenitonta vaaleaa ja tummaa leipää.

Anyway, enough with the chit-chat ja nyt kakkuohjeen pariin!


Savuporovoileipäkakku

Kakku tehty irtopohjavuokaan, halkaisijaltaan 27cm


Täyte

  • 200g savuporotuorejuustoa (Bonjour)
  • 100g ruohosipulituorejuustoa
  • 4dl (2purkkia) ranskankermaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 ruukku tuoretta ruohosipulia
  • 3 tl piparjuuritahnaa
  • 200g kylmäsavuporoa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua

Lihaliemi kostutukseen

  • 2,5 dl vettä
  • puolikas lihaliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria

Leipänä käytin Semperin vaaleaa- ja tummaa gluteenitonta leipää. Itse varauduin tämän kokoiseen kakkuun 2 pussilla vaaleaa- sekä 1 pussilla tummaa gluteenitonta leipää.

Kuorrutus

  • 100g savuporotuorejuustoa
  • 2dl (1 purkki) ranskankermaa
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua

Koristeeksi

  • 50g kylmäsavuporoa
  • 1 ruukku timjamia


Valmistusohje

Aloita täytteen valmistus. Laita kulhoon tuorejuustot, ranskankerma ja kuohukerma. Vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kulhoon. Lisää piparjuuritahna. Kuutioi kylmäsavuporo ja lisää se täytteeseen. Laita vielä mausteet ja maistele lusikalla. Lisää tarvittaessa enemmän piparjuurta ja sitruunamehua. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin odottamaan.

Valmista lihaliemi. Kiehauta 2,5dl vettä ja lisää joukkoon puolikas lihaliemikuutio, sitruunamehu sekä pippuri. Anna hetki porista.

Valmistele vuoka. Mä vuoraan vuuan aina elmukelmulla, sillä kakku saa rauhassa tekeytyä kelmun sisällä, eikä se pääse kuivumaan. Asettele kelmu pohjalle ja anna sen tulla vuuan reunojen yli, jotta voit lopussa kääriä kakun siihen.

Avaa leipäpussit ja poista leivistä reunat. Asettele leivät vuuan pohjalle. Älä ota tästä vaiheesta mitään paineita, pyöreässä voileipäkakussa asettelu näyttää väistämättä kummalliselle. Asettele siis leivän palat mahdollisimman tiiviisti vuuan pohjalle. Kostuta kerrosta  noin 5 ruokalusikallisella lihalientä. Lisää täytettä kerroksen päälle. Lisää loput kerrokset ja viimeisenä vielä yksi leipäkerros. Kostuta myös tämä viimeinen kerros. Kelmuta valmis kakku ja laita se yöksi jääkaappiin.

Seuraavana päivänä, ota leipä jääkaapista, avaa kelmut ja kumoa kakku haluamallesi alustalle. Minä käytin kuvassa puualustaa, joten aloitin kelmuttamalla puualustan, kumosin siihen kakun, koristelin sen ja sen jälkeen leikkasin ylimääräisen kelmun kakun ympäriltä. Näin puu säilyi puhtaana ja kuivana.

Valmista kuorrutus. Lisää kulhoon savuporotuorejuusto, ranskankerma, kuohukerma ja mausteet. Vatkaa sähkövatkaimella. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi.

Kakun koristelun voit tehdä haluamallasi tavalla. Itse käytin kylmäsavuporoa ja tein niistä ruusukoristeita, sekä lisäsin vielä kakun päälle 1 ruukullisen timjamia. Timjami antoi kivasti makua kakkuun sekä näytti todella kivalle!

Ja sitten vaan nauttimaan! <3

Alta myös näette videon, jossa teen tämän kakun alusta loppuun.

#Mettie

©All rights reserved 2020

Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita