Makaronilaatikko

Makaroonilaatikkoa on syönyt varmasti ihan kaikki! Tässä tulee kaikkien rakastama klassikko, tietenkin gluteenittomana versiona. Tosin eihän tässä muuta eroa tavalliseen olekkaan, kun gluteenittomat makaroonit.
Mulla ei ole raaka-aineisiin liittyen mitään mullistavaa vinkkiä, mutta mä olen huomannut paistoajalla ja tavalla olevan todella iso merkitys. Parhaan paistotuloksen saa siten, että paistaa makaroonilaatikkoa tunnin 180 asteessa foliolla peitetyssä vuuassa, jonka jälkeen folio pois, uuni grillivastukselle ja 250 asteeseen 10 minuutiksi. Näin makaroonilaatikko jää sisältä meheväksi, mutta päältä rapeaksi.

Makaroonilaatikko
- 700g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- jauhelihamauste, cajunmauste
- suola
- mustapippuri
- 500g gluteenitonta makaroonia
- 3dl juustoraastetta
Munamaito
- 8dl maitoa
- 3 kananmunaa
- ripaus mustapippuria

Valmistusohje
Laita uuni kuumenemaan 180 C asteeseen.
Laita vesi kiehumaan. Kaada makaroonit kiehuvaan veteen.¨
Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla. Ruskista jauheliha ja mausta makusi mukaan. Mä käytän aina jauhelihamaustetta, cajunmaustetta, suolaa ja mustapippuria.
Kaada vesi makarooneista pois. Jätä makaroonit hieman al denteksi.
Valmista munamaito. Kaada kulhoon 8dl maitoa ja riko kolme munaa. Laita joukkoon vielä ripaus mustapippuria.
Kaada uunivuokaan keitetyt makaroonit, jauheliha ja puolet juustoraasteesta. Sekoita. Kaada päälle munamaito ja ripottele päälle vielä loput juustoraasteet. Peitä foliolla ja paista uunissa tunnin verran. Tunnin päästä ota vielä folio pois vuuan päältä, aseta uuni grillivastukselle 250 C asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia.
