Gluteenittomat mokkapalat

Mokkapalat on klassikkojälkkäri, jota ainakin mulla tuli tehtyä paljon lapsuudessa. Välillä näitä tekee aivan kamalasti mieli, ja silloin täytyy tekaista yks pellillinen mokkapaloja. Mun lempiosa koko herkkua on kuorrute, joten teen sen melkeinpä aina tuplana pohjan päälle, jolloinka tämä jälkkäri on vaan entistäkin herkullisempi. Suosittelen kokeilemaan! Tässä kuitenkin ohje, jolla mä olen tehnyt meille mokkapaloja gluteenittomana.

Gluteenittomat mokkapalat
Pohja
- 200g voita
- 5 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 4 dl glut. jauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilijasokeria
- 2 dl maitoa
Kuorrute
- 75g voita
- 1/2 dl vahvaa kahvia
- 5 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vanilijasokeria
+ strösseliä/nonparelleja

Valmistusohje
Valmista ensin pohja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita sulatettu voi ja maito keskenään. Kaada maito+voisula munasokerivaahtoon ja sekoita vielä kuivat sinne joukkoon. Käytä siivilää apuna, jotta taikinasta tulisi mahdollisimman tasaista. Kaada taikina laakeaan vuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Ota valmis pohja uunista ja anna sen hieman jäähtyä ennen kuin aloitat kuorrutteen valmistuksen.
Kuorrute: Sulata voi ja sekoita joukkoon kaikki ainekset. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle strösseleitä tai nonparelleja. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Vinkki: Tee kuorrutteen ohje tuplana, niin tulee extra hyvää!